Argintul

Argintul face parte din categoria metalelor pretioase, alaturi de aur, platina, paladiu si iridiu. Este un metal moale, maleabil si ductil si se aliaza, de obicei, cu alte metale pentru a-i creste rezistenta. Are o densitate de 10,49 g/cm3 si punctul de topire la 961,78 grade Celsius.

Este cunoscuta utilizarea argintului pentru confectionarea de bijuterii, insa acesta este folosit si in industria farmaceutica, tehnica dentara si in industria de electronica si energetica.

Argintul are, de asemenea, efecte benefice asupra sanatatii. Ii este atribuita proprietatea de a echilibra nervos si contribuie la scaderea tensiunii arteriale. De aceea, rolul argintului in organismul uman poate fi descris ca un sistem imunitar secundar. Totodata acest metal pretios este si cel mai puternic dezinfectant , adesea folosit in curatirea apei potabile. Pe de alta parte, s-a descoperit stiintific ca argintul este un puternic antioxidant natural, care lupta impotriva radicalilor liberi ce ataca celulele sanatoase din corp.

Bijuteriile si argintaria sunt realizate in mod traditional din argint sterling, un aliaj de 92,5% argint si 7,5% cupru. Acesta este marcat (stantat) 925 si este mai dur decat argintul pur. Spre deosebire de fierari, argintarii nu prelucreaza metalul fierbinte, ci la temperatura camerei cu lovituri usoare si atent plasate de ciocan. Talentul lor face ca o bucata plata de metal sa fie transformata in obiecte deosebite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>