Casa de bijuterii Chopard

Chopard este o companie elvetiana de ceasuri de lux, bijuterii si accesorii fondata in 1860 de Louis-Ulysse Chopard, de la care compania a luat numele.

Totul a inceput in micul sat Sonvilier, Elvetia. Aici Louis-Ulysse Chopard, un tanar talentat mester, si-a deschis atelierul. In virtutea preciziei lor, ceasuri sale au castigat rapid o reputatie solida in randul entuziastilor si si-au gasit cumparatorii in Europa de Est, Rusia si Scandinavia.

ceas Chopard  ceasuri Chopard Sursa foto:http://us.chopard.com

In anul 1921 Paul Louis Chopard, fiul lui Louis-Ulysse Chopard, a deschis prima filiala Chopard in orasul La Chaux-de-Fonds. A fost o miscare care a speculat cresterea rapida inregistrata pe piata ceasurilor, la vremea respectiva. In 1937, acesta a mutat firma la Geneva, capitala Haute Horlogerie, aducand astfel mai aproape compania de clientela sa cosmopolita. In anul 1943, Paul André Chopard, nepotul lui Louis-Ulysse, a preluat conducerea firmei.

Anul 1963 este momentrul in care Paul-André Chopard decide sa vanda casa Chopard lui Karl Scheufele III, un tanar aurar si ceasornicar, deoarece fiii sai au decis sa urmeze alte cariere. Karl Scheufele III este descendent al unei dinastii de ceasornicari si bijuterii din Pforzheim, Germania.

chopard Cannes  accesorii ChopardSursa foto:http://us.chopard.com

Aflat la conducerea companiei, Karl  cu o experienta semnificativa acumulata in orologie, a contribuit la modernizarea societatii si a adaugat segmentul de bijuterii in productia Chopard.

Stimulata de familia Scheufele,  casa Chopard a experimentat o dezvoltare spectaculoasa. Renumita pentru creativitatea si tehnologia sa, compania Chopard a devenit unul dintre cele mai importante nume din industria de ceasuri si bijuterii. Karl Scheufele si sotia sa Karin au orchestrat expansiunea internationala a companiei de mai mult de 40 de ani si sunt inca activi in firma. Cei doi copii sunt in prezent co-presedintii: Caroline Scheufele este responsabila pentru colectia de bijuterii de dama, in timp ce fratele ei Karl-Friedrich Scheufele gestioneaza colectia barbateasca si „Chopard Manufacture in Fleurier”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>