De ce se innegreste argintul si cum il curatam

solutie curatat argintul

Argintului pur (99.9 %) i se adauga de obicei cupru intr-un procent de 7.5 %, pentru cresterea rezistentei.

In mod natural argintul se innegreste atunci cand acesta reactioneaza cu sulf sau hidrogen sulfurat in aer. Chimic vorbind, argintul nu reactioneaza cu oxigenul sau apa la temperaturi normale. Cu toate acestea este posibil ca aliajul pe care il contine sa reactioneze cu oxigenul din aer.

Ar trebui evitat contactul argintului cu produsele chimice de uz casnic (care contin inalbitor sau amoniac) si inotul in apa cu clor. Este posibil ca depozitarea bijuteriilor din argint in locuri cu umiditate crescuta sa duca la innegrirea acestora.

Faptul ca se innegreste nu trebuie sa constiutuie o problema, deoarece argintul se curata foarte usor. De la vechile metode cu bicarbonat de sodiu si pasta de dinti la solutii speciale. Eu sunt foarte multumita de solutia de curatat argintul de la Hagerty si de asemenea de lavetele impregnate cu o substanta speciala .

Iata cateva sfaturi care va ajuta sa pastrati luciul bijuteriilor:

- evitati purtarea de bijuterii in dus, piscina sau cada cu hidromasaj
- depozitati bijuteriile intr-un loc uscat.
- evitati contactul cu fixativ, parfum, lotiune de corp, etc.
- dupa ce purtati o bijuterie, curatati-o cu o laveta moale inainte de a o pune deoparte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>